Høy kvalitet på lavt budsjett

Kinderegg fredag! “Relaunch” av vår nye nettside samtidig som det er solformørkelse, supermåne og vårjevndøgn. Mer episk kan det vel nesten ikke bli, i universell sammenheng.

Vi er enormt takknemlige for alle som hjelper oss og vår relativt lille bedrift som berører ganske mange med rideundervisning og aktiviteter.

Stor takk til Ronja Bjørnvold, for alt arbeid hun har lagt i den nye nettsiden! Den vil kvalitetsikre de produktene vi lever av. Forhåpentligvis vil mange flere ta turen til fjelllet, for god rideundervisning.

Personlig føler jeg at vi lever litt på kanten om dagen. Vi har utrolig mange gode skolehester i stallen, som begynner å bli godt voksne. De fortjener og trappe litt ned, mye ekstra stell og pleie. De er svært vanskelige og erstatte innenfor et fornuftig budsjett. Vi har også mistet vår gode snille Silver, og Marion er under en lengre rekonvalesens som vi enda er usikre på hvordan ender. Erwin begynner også å bli sliten etter x antall mil i kroppen.

Hvordan drive høy kvalitet på lavt budsjett? Ikke lett alltid, men viktig å ta inn over seg at alle hester kan vi lære noe av. Alle relasjoner vil gi oss erfaring, og de forplikter en viss respekt og ydmykhet. Personlig blir jeg noen ganger forundret over andres “shopping-trang” etter opplevelser. Det er vanskelig å få en god rideopplevelse der det ikke settes krav til oss selv, både psykisk og emosjonelt. Mangelen på å lytte til hesten, se hvordan den har det og opplever deg, er selvfølgelig noe vi må trå ut av comfortsonen for oppleve. Det er dette jeg gjerne vil formidle! Det kan være ukjent terreng for mange, men en stor opplevelse å se seg selv i speilbildet! For dette trenger vi ikke alltid sitte på hester med en lang sportskarriere. Vi kan få like stor rideopplevelse av en storvolte i arbeidstrav, som av en piruett eller piaff og passage. Men det krever innsikt, erfaring, ydmykhet og forståelse.

Min tidligere arbeidsgiver Randi Eidsaa, er svært engasjert i musikk. Hun gav meg en kort historie en gang jeg ikke vet hvem har skrevet:


En musikklærer skal ha sagt til en ambisiøs elev en gang:
”Lytt først til melodien så du forstår den.
Lær deg melodien, og spill den mange ganger til du kan den utenat.
Spill den mange flere ganger, så du kan den godt.
Så lev deg inn i den, så du kan spille den vakkert.
Da blir teknikken kunst!” Et byggverk raser uten en sikker grunnmur.

_____________________

Personlig blir jeg i så godt humør av og lese så enkle ord, med så sterkt og klart budskap! Ta det inn over dere, sal opp, lytt til hesten, ri ut og tren!
Eller sjekk ut den nye nettsiden (www.raulandridesenter.no) for kurstilbud som kan passe deg 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s